Történetünk


Az alapítvány 1998-ban felépített egy háromszintes családi házat, mely több funkciót hivatott ellátni. A ház 14 fő számára értelmi sérült felnőtteket ellátó lakóotthont és 20 fő számára egyetemi kollégiumot foglalt magába. Az épület alsó szintjén egy mézeskalács műhelyt működtettünk a kezdetekkor. Három évvel később a sérült fiatalok részére egy kerámia kézműves műhelyt alakítottunk ki, ahol a kerámia foglalkozások valamint egyéb kézműves foglalkozások zajlottak.

A Summa Vitae Alapítvány egyetemi kollégiuma tizenhat éven át működött. Azonban 2015 júniusa óta a kollégium megszűnte miatt új tevékenységként az Erzsébet-program keretében fogadunk üdülő vendégeket.

Majd az alsó szinten, 2015-ben alakítottunk ki, terápiás foglalkozások számára egy 50 m2-es tornatermet és pihenésre, gyógyulásra alkalmas masszázs helyiséget.

2018-ban a kerámia műhely megszűnt. Így 2019-ben kezdtük kialakítani a fizikoterápiás kezelőhelyiséget.

Napjainkban az Alapítvány üdülője az Erzsébet-program keretében üdülő vendégek mellett fogad egyéb vendégeket is. Az alsó szinten a rekreációs helyiségek: mozgásterápiás tornaterem, masszázs helyiség és fizikoterápiás kezelő található.