Mindennapjaink


Lakóotthonunkban változatos módokon igyekszünk gondoskodni a szabadidő hasznos eltöltéséről ellátottjaink számára.

Fontosnak tartjuk, hogy aktívan részt vegyenek a ház körüli feladatok elvégzésében, illetve újabb tevékenységeket sajátítsanak el. Irányelvünk, hogy amire csak lehet „képessé tegyük” ellátottainkat, ne helyettük cselekedjünk.

Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy lakóink fizikai állapotának romlását megelőzzük, késleltessük. Az intézményben található tornateremben csoportos és egyéni tornákon vesznek részt heti több alkalommal saját gyógytornászaink vezetésével. Ezen kívül pedig napi sétával biztosítjuk a megfelelő mennyiségű mozgást számukra.

Fizikai aktivitásuk megőrzése mellett lelki életük és mentális állapotuk sem elhanyagolható.

Vasárnaponként lakóink istentiszteleten, illetve szentmisén vesznek részt. Heti egyszer pedig hittanóra keretei között foglalkozhatnak hitéletük gyakorlásával.

A szellemi frissesség megőrzéséről: társasjátékozás, felolvasás, diavetítés, bábozás, játékos fejlesztő feladatok segítségével gondoskodunk.

A kézügyesség és a kreativitás megőrzésére, fejlesztésére: festés, gyöngyfűzés, színezés során van alkalmuk.

A zene kiemelt szerepet játszik az életünkben. Kéthetente egyszer óvodapedagógus vezetésével zenés készségfejlesztő foglalkozás folyik a lakóotthonban. Kedvelt tevékenységünk a tánc és a zenehallgatás, legyen az akár komoly -, vagy könnyűzene, amire napi szinten van lehetősége lakóinknak.

Minden hónapban legalább egy kinti programra visszük ellátottjainkat, ez lehet mozi, színház, múzeum, vagy más egyéb szórakoztató és hasznos tevékenység.

Életünk színes, mozgalmas, igyekszünk a lehető legtöbb élményt biztosítani lakóinknak.