Gyógytorna


CSIZMADIA ORSOLYA

2000-ben végeztem a Gyógypedagógiai Főiskolán majd 2004-ben gyógytornász diplomát is szereztem. Azóta családom mellett foglalkozom mozgáskorlátozott és/vagy értelmileg akadályozott gyerekekkel és felnőttekkel, valamint lovasterápiával is. Az évek során tevékenységemet kibővítettem prevenciós gyógytornával, kismamajógával és ezekben is mélyítettem tudásomat.

A csoportos óráim felépítése: alapját a gyógytorna elemei adják, nagy hangsúlyt fektetve a gerinc és az ízületek védelmére. Erre építem az erőt, gyorsaságot, és az állóképességet fejlesztő gyakorlatokat, majd az izmok, izomcsoportok erősítése – nyújtása következik. Az órát intim tornával vagy relaxációval zárom.

Az egyéni óráim lehetőségei:

  • általános mozgás állapot felmérése,
  • tünetek, problémák feltárása, elemzése,
  • közös cél meghatározása, kezelési terv összeállítása,
  • maga a kezelés (Mckenzie módszer, Schrott módszer, manuálterápia, tape technika, triggerpont terápia),
  • otthon végezhető feladatok betanítása, ellenőrzése.

Célom, hogy mindenki rátaláljon, hogyan tudja saját magát gyógyítani és „karbantartani”. Gyógytornászként csak segítséget tudom adni.

Munkám során fontosnak tartom, hogy minden ember megtalálja a neki megfelelő mozgásformát, amivel segíteni tudja testi-lelki egyensúlya fenntartását. Mindenkit buzdítok a rendszeres és változatos mozgásra. A mozgás boldoggá tesz.

Elérhetőségeim:
telefon: 06-20-494-1177
e-mail: csizmaorsolya@gmail.com


Hannus-Kauzál Krisztina

1994-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetem, Zalaegerszegi Főiskolai szakán gyógytornászként. Friss diplomámmal a Budapesti Országos Traumatológiai Intézetben dolgoztam 5 éven keresztül a rehabilitációs osztályon. A baleseti rehabilitáció és a különféle műtéti utókezelésében nagy tapasztalatot szereztem, amit a mai napig fejlesztek (konferenciákon való részvétel, továbbképzések) és alkalmazok sérültjeim kezelésekor. Utána egyéni vállalkozó ként dolgoztam először Bábolnán azután Piliscsabán, ahol otthonukban rehabilitálom a betegeket, sérülteket és mellette a Summa Vitae Alapítvány tornatermében csoportos gyógytorna órákat tartok. Az óráimon minden ízületet átmozgató, a mélytartó izmokat erősítő és nyújtó gyakorlatokat végzünk a relaxációt és intim tornát is rendszeresen is beépítem a torna során. Lehetőség van különböző intenzitású órán részt venni, ezzel figyelembe vesszük az éltkor és az aktuális fizikai állapotát a hozzánk érkezőknek. Fő célunk a jó közérzet és erőnlét mellett, hogy csökkentsük, a fájdalmakat megelőzzük az időskori egyensúlyzavarokat, eséseket.

Ez a csoport óra rend lehetővé teszi a Summa Vitae lakói közül is néhányuknak, hogy részt vehetnek közösen vendégeinkkel. Öt éven át a Traumatológiai Intézetben napi szinten használtam fizikoterápiát a gyógytorna kiegészítőjeként, amivel a gyógyulási folyamatokat rövidítettük.

Családommal, férjemmel és három gyermekemmel Piliscsabán élek, nagyon szeretem a hivatásomat. Mindennap új kihívást ad és sok örömet.

Új eljárásokat megismerve és továbbképzéseken elsajátítva a kezelési menetet, elektroterápia mellett, lökéshullám kezelést, kötőszövetre ható vibrációs kezelést és lézerterápiát is alkalmazunk az újonnan kialakított rendelőnkben.

Elérhetőségeim:
telefon: 0630/343-8645
e-mail: hannus.krisztina@gmail.com


Csizmadia Orsolya

Hannus - Kauzál Krisztina