Az alapítványról


Alapítványunk neve: Summa Vitae – Az élet teljessége

Üzenete: A gondviselés és az emberi szeretet segítségével a sérült ember is megélheti a teljesebb életet.

Hiszünk abban, hogy minőségi segítséggel a sérült emberek is képesek tartalmas életet élni, és önálló személyiségükkel hozzájárulhatnak ahhoz, hogy környezetük még szerethetőbbé váljon.

A Summa Vitae Alapítvány alapvetően értelmi sérültek részére hozta létre az Otthonházat székhelyén, Piliscsabán. A három szintes épületben a földszinten található a lakóotthon, a felső szinten üdülő helyezkedik el, ami 18-20 vendég kényelmes befogadására alkalmas. Az alsó szinten a rekreációs helyiségek (mozgásterápiás tornaterem, masszázs helyiség és fizikoterápiás kezelő).

Szeretet

"Befogadni valakit nemcsak abból áll, hogy megnyitjuk előtte ajtónkat és házunkat, hanem azt jelenti: helyet adunk neki szívünkben, hogy élhessen és növekedhessen; olyan helyet, ahol tudja, hogy elfogadjuk olyannak, amilyen, sérüléseivel és tálentumaival együtt." (Jean Vanier)

Otthon

Az otthon az, ahol van helye a hosszú, összebújós beszélgetéseknek, a másik véleményét meghallgató vitáknak, a szavak nélküli pusziknak és a simogatásoknak - miközben csak úgy elmegyünk egymás mellett. (Sallay Fanni)

Közösség

"A közösség valahová tartozás és nyitottság, ugyanakkor szeretet is minden egyes ember iránt. Más szóval úgy is mondhatnánk, hogy a közösséget ez a három tényező határozza meg: minden embert szeretni, egymással szorosan összetartozni, és megélni küldetésünket." (Jean Vanier)